25. 05. 2010.

Подели:

Дaн цaринскe службe Србијe

 

Дaн цaринскe службe Србијe

Модернизација српске царинске службе и њено прилагођавање светским и европским стандардима биће приоритети у раду службе у наредном периоду и спроводиће се како кроз различита технолошка унапређења у борби против кријумчарења, тако и кроз ефикаснију сарадњу са локалном пословном заједницом и усаглашавање домаћих са прописима Европске уније, речено је на промотивној вожњи за новинаре новим патролним чамцем Управе царина, организованој поводом обележавања Дана царинске службе, 25. маја. Нови патролни чамац са најсавременијом опремом набављен је у циљу спречавања кријумчарења које се обавља речним путем, а његова примена већ је дала добре резултате.

 

„Модерна царинска служба је оно чему тежимо и што желимо да пружимо грађанима, а примена најсавременијих технологија и анализе ризика предуслов су за ефикасну и брзу контролу људи и робе. У савременом окружењу, кријумчари су све боље технички опремљени и обучени, те је сасвим логично да се и ми који се против њих боримо, константно модернизујемо и увек будемо бар за један корак испред“, изјавио је Предраг Петронијевић, директор Управе царина Републике Србије и додао да ће, поред модернизације опреме и обуке људства, за Управу царина у наредном периоду „један од најважнијих приоритета бити сарадња са локалном пословном заједницом, како би се додатно ојачало партнерство између државе и приватног сектора“.

Поводом 206. годишњице царинске службе Србије која се обележава на данашњи дан, Управа царина је организовала серију стручних предавања на тему олакшица предвиђених новим Царинским законом, као и велику акцију добровољног давања крви којој се одазвало више од 200 царинских службеника.