18. 05. 2012.

Подели:

Одузет пиштољ, лисице и омамљивач

 

Одузет пиштољ, лисице и омамљивач

Царински службеници су на граничном прелазу Батровци 17.05.2012. године у сарадњи са граничном полицијом спречили покушај кријумчарења електричног омамљивача и полицијских лисица.

 

Електрични омамљивач марке «Тасер» тип Ц2, излазне снаге пет хиљада волти, са припадајућим патронима и футролом, као и једне полицијске лисице, без било каквих ознака, пронађене су у аутомобилу бугарских регистарских ознака, којим је упрaвљао бугарски држављанин. Роба је нађена у торбици за личну хигијену, прву помоћ и у џепу наслона сувозачевог седишта.

 

Возач је на претходно постављено питање цариника да ли има нешто да пријави царинској контроли одговорио одречно, а затим показао неуобичајену нервозу, због чега је и одвојен за детаљан преглед. Након откривања, непријављена роба, која се може сматрати личним наоружањем, је заједно са одговорним лицем предата у даљу надлежност истражних органа.  

 

Нешто раније, цариници су на граничном прелазу Хоргош, на излазу из Србије, открили и запленили један пиштољ марке Чешка Збројевка калибра 7,65мм и 10 метака.Пиштољ је пронађен у аутобусу превозничке фирме из Новог Пазара, који саобраћа на линији Нови Пазар-Ростоцко у Немачкој.

 

Возачи и путници су изјавили да немају ништа да пријаве за царинску контролу, али је детаљним прегледом између седишта (на ком нико није седео) и оплате аутобуса откривен пиштољ увијен у белу платнену крпу делимично обмотану селотејпом. Против возача је покренут прекршајни поступак, док је оружје предато у даљу надлежност полиције.