28. 05. 2014.

Подели:

Откривена ваздушна пушка у хуманитарној помоћи

 

Откривена ваздушна пушка у хуманитарној помоћи

Цариници су на граничном прелазу Батровци 28.маја 2014.године у пошиљци хуманитарне помоћи открили једну ваздушну пушку и 750 дијабола. Захваљујући мобилном скенеру који непрекидно ради на овом граничном прелазу, у товару је примећено скривено оружје.

 

Ваздушна пушка, калибра 4,5 мм, са јаким оптичким нишаном откривена је у товару хуманитарне помоћи која је дошла из Холандије. Помоћ је превожена камионом холандских регистарских ознака којим је управљао холандски држављанин српског порекла.

 

Након што су цариници на снимку мобилног скенера уочили оружје, камион је подвргнут детаљној контроли када је у товару половне одеће, обуће и хигијенских средстава пронађена поменута пушка. Возач камиона је изјавио да је пушка његова и да је он ставио у товар. Како се ради о врсти оружја, случај је предат у даљу надлежност полицији.

Ово није усамљен случај да појединци покушавају да искористе сваку, па и кризну, ситуацију за своју корист. У претходном периоду је захваљујући сарадњи са другим државним органима откривено да поједини товари чак нису дошли на места на која су са граничног прелаза упућени, већ да је роба завршила, на пример, на пијацама. Истраге о таквим случајевима су у току и ускоро очекујемо конкретне резултате.