21. 12. 2017.

Подели:

У дубинској контроли откривен товар од готово 129 кг марихуане

 

У дубинској контроли откривен товар од готово 129 кг марихуане

Цариници су током ноћи 20. децембра 2017. године у сарадњи са полицијом на путу Владичин Хан – Лесковац код мотела ''Џеп'' у једном камиону открили товар од готово 129 килограма марихуане.

 

Камион македонских регистарских ознака којим је управљао македонски држављанин албанске националности заустављен је око 17 часова и на питање да ли има да пријави нешто за контролу одговорио да нема ништа.

 

Службеницима је тада рекао да је из Македоније преко Косова кренуо ка Београду да преузме приколицу и да је врати у Македонију.

 

Због немогућности прегледа на лицу места, царински службеници су камион допратили до царинског терминала у Београду, где је извршен детаљан преглед.

 

Током прегледа је коришћена фибер оптика захваљујући којој је у резервоару са десне стране камиона пронађено 123 пакета марихуане.

 

Потом је и у филтеру за ваздух који се налази са десне спољне стране иза кабине возача понађено још 8 пакета марихуане, чиме се укупна количина откривених наркотика попела на готово 129 килограма.

 

Пронађена дрога, камион и возач предати су у даљу надлежност полицијиским службеницима из Одељења за сузбијање наркоманије и кријумчарење дрога.