15. 12. 2017.

Подели:

Царина и ове године спремно дочекује празнике

 

Царина и ове године спремно дочекује празнике

Као и сваке године царинска служба појачава своје активности на граничним прелазима у време новогодишњих и божићних празника. Како се због великог прилива путника који долазе у Србију или кроз њу пролазе може очекивати стварање гужви предузете су све неопходне мере како до непотребних застоја не би дошло.

 

На најпрометнијим прелазима, попут Хоргоша, Градине и Батроваца смене ће бити појачане, а отворене су и све расположиве траке, како за путнички тако и за аутобуски саобраћај.

 

Србија је транзитна земља кроз коју поред наших људи пролазе и држављани других земаља попут Турске и Бугарске те се путницима препоручује да, уколико је то могуће, избегавају  најфреквентнијe прелазe.

 

Савет путницима је да користе алтернативне прелазе за Хоргош – Бачки Виногради, Бајмок, Ђала и Келебија, за Батровце  - Шид, док се у случају Прешева као алтернатива најчешће користи Прохор Пчињски.

 

Од цариника се захтева професионалан и пријатан однос према путницима и ефикасно обављање посла како би задржавања била сведена на минимум, што не значи да контрола робе и спречавање злоупотреба не остају приоритет ове службе.

На сајту Управе царина налазе се најважније информације у вези личног пртљага, износа и уноса новца, кућних љубимаца, као и правила при уносу купљених ствари у иностранству о чему би путници требали на време да се информишу.

Тренутна ситуација је таква да задржавања трају највише до пола сата.

Срећне празнике жели вам Управа царина!