27. 03. 2014.

Подели:

Координираном акцијом цариника откривена велика количина разне робе

 

Координираном акцијом цариника откривена велика количина разне робе

Координираном акцијом царинских тимова организованој на подручју југоисточне Србије,  26.03.2014. године током више дубинских контрола откривена је велика количина најразличите врсте робе.

У поменутој акцији учествовало је укупно 3 екипe Одељења за сузбијање кријумчарења међу којима су били тимови из Ниша, Вршца и Краљева.

Ова акција је резултирала откривањем 9 прекршаја у којима је откривено  преко 3000 разних играчака, 304 пари наочара,  20 лекова, 12 путних торби, 62 комада различите козметике и преко 2000 разних производа широке потрошње ( попут украса за јелку, разних украса за кућу, кишобрана итд..).

Тако је тим нишке екипе у поподневни сатима 26.03.2014. године у дубинској контроли оргaнизованој у селу Поповац у околини Ниша  контролом 6 комби возила открио велику количину наjразличитије робе.

Возилима су углавном управљали кинески држављани, тачније само једним комбијем је управљао наш држављанин и готово сви су имали исто објашњење о пореклу робу. Сви су тврдили да су робу купили за своје потребе на бувљој пијаци у Панчеву, те да из тог разлога немају никакву документацију за исту.

Вршачка и краљевачка екипа су радиле ванредну контролу граничног прелаза Градина.

Тако је вршачка екипа контролом два возила која су дошла из правца Бугарске, спречила покушај кријумчарења мушке спортске гардеробе.

Наиме радило се о врло сличним случајевима.

У возилу марке „Опел Вектра“ којим су путовала двојица наших држављана детаљном контролом возила цариници су у наслону и испод седишта открили мушку гардеробу и шминку марки „ Маc“, „ Dior“ и „ Lancome“.

У другом возилу марке „ Opel Askona“ откривено је такође мушка спортска гардероба и наочаре за сунце. У овом случају роба је била сакривена испод хаубе, затим у простору предвиђеном за филтер ваздуха, испод седишта и иза тапацирунга задњих врата.

У свим случајевима против возача покренут је прекршајни поступак, роба је привремено задржана, а у једном случају је привремено одузето и возило јер је вредност откривене робе превазилазила трећину вредности аутомобила.

Краљевачка екипа је истог дана, 26.03.2014. године на граничном прелазу Градина,  контролом аутобуса новопазарских регистарских ознака, који је долазио из правца Бугарске спречила покушај кријумачарења мушке спортске гардеробе и нешто лекова у Републику Србију.

Сва роба је била сакривена у простору предвиђеном за одлагање пртљага,а као се нико од путника није јавио као власник робе, против возача је покренут прекршајни поступак док је роба као и у свим претходним случајевима приврено задржана.