20. 09. 2012.

Подели:

Пет илегалних емиграната откривено у царинској испостави Краљево

 

Пет илегалних емиграната откривено у царинској испостави Краљево

Цариници су 19.09.2012. године на терминалу царинске испоставе Краљево спречили покушај петорице илегалних емиграната да пређу државну границу. Утврђено је да је реч о петорици двадесетогодишњака,  који су према сопственим изјавама држављани Авганистана.

 

Претпоставља се да су из Авганистана преко Ирана дошли у Турску, где су највероватније искористили време док је возач обављао царинске формалности да се увуку у камион пре пломбирања товара.

 

Камион македонских регистарских ознака који  је превозио челичне шипке из Турске за увозника у Краљеву нашао се на царинском терминалу где је требало извршити редован преглед робе. Возачу је наложено да отвори товарни део камиона у коме су цариници поред очекиване робе затекли и пет неидентификованих особа.

 

О случају је одмах обавештена Полицијска управа у Краљеву, обезбеђен је надзор над камионом до доласка полиције, након чега су им откривени илегални емигранти предати у даљу надлежност. Цариници су прегледали и измерили робу која се налазила у товару и утврдили да оно одговара пријављеном стању.