30. 05. 2014.

Подели:

Цариници спречили прање новца

 

Цариници спречили прање новца

Цариници су 30.маја 2014.године на граничном прелазу Хоргош спречили два прекршаја  за која се основано сумња да представљају покушај прања новца. Реч је о суми од готово 113 хиљада евра.

 

Припадници Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина из Суботице су око 08.30 часова, на улазу у Србију, зауставили аутомобил са приколицом, београдских регистарских ознака, који се налазио у траци предвиђеној за путнике који немају ништа да пријаве за царињење.

Аутомобилом Цитроен C5 управљао је српски држављанин из Београда, а у возилу се налазио и сувозач, такође српски држављанин. Обојица су изјавила да са собом носе само личне ствари, док им се у приколици налази редовно регистрован мотор марке ''Yamaha''.

 

Детаљном контролом која је спроведена у сарадњи са полицијским службеницима, у приколици је међу осталим личним стварима, у комбинезону за мото крос трке, испод штитника за лактове и рамена, пронађено сакривено 50.000 еура.

Недуго затим, око 10.30 часова, на истом граничном прелазу појавила су се још два путника у аутомобилу Фоксваген Пасат са приколицом на коју је такође био натоварен  истоветан мотор за крос трке.

 

Цариници су и овога пута извршили детаљан преглед приколице и на истом месту, у комбинезону, испод штитника за лактове и рамена, пронашли сакривених  62.990 еура.

 

Оба возила су након откривених девизних прекршаја додатно прегледана на мобилном скенеру, али нису откривене друге неправилности. Како је установљено да у оба случаја  постоје елементи кривичног дела путници, возила и новац су предати у даљу надлежност полицији.