30. 05. 2014.

Подели:

Делови за олд тајмер и сат „Chopard“

 

Делови за олд тајмер и сат „Chopard“

У протеклих пар дана на граничним прелазима Шид и Хоргош, цариници су у два наврата спречили кријумчарење ауто делова за олд тајмере и ручног сата марке „Chopard“.

Они су тако 26. маја 2014. године контролом теретног воза на Железничкој станици Шид, спречили покушај кријумчарења половног бродског мотора и делова за олд тајмере.

 

Роба је откривена у вагону у којем су се налазиле селидбене ствари које су требале да пристигну из Америке једном нашем држављанину.

Оне су допремљене прво у Ријеку где су касније претоварене у воз којим су требале да стигну у Србију.

 

Иако се радило о пошиљци селидбених ствари, сумњу цариника је побудило то што су се међу пријављеним стварима налазила и два аутомобила марке „Mercedes“ из ’73 и ’74 године, који су личили на олд тајмере због чега су цариници одлучили да ураде детаљан преглед.

Они су тада у пртљажницима поменутих аутомобила открили полован бродски мотор марке „Mercruiser Alphaone“ као и делове за олд тајмер „Форд Мустанг“ попут попут компресора за ваздух, предње маске, издувног лонца, брегасте осовине и хладњака за воду.

 

Против нашег држављанина коме су поменуте селидбене ствари биле намењене, покренут је прекршајни поступак, а откривена роба је привремено задржана до окончања истог.

Дан касније, 27. маја 2014. године цариници су заједно са припадницима граничне полиције, у поподневним сатима на граничном прелазу Хоргош спречили  покушај кријумчарења женског ручног сата марке „Chopard“ у Републику Србију.

 

Сат је откривен у возилу „BMW 520 d“ којим је путовао брачни пар кинеских држављана из правца Мађарске. Заустављени су у траци предвиђеној за оне путнике који немају шта да пријаве за царинску контролу, а током разговора са цариницима рекли су да осим хране немају шта друго да пријаве за контролу и тада су за њу уредно платили царинске дажбине.

Међутим, током контроле возила у предњем делу пртљажника уочили су  празну амбалажу ручног сата и фактуру фирме „Bucherer 1888“, а сам сат је откривен на левој руци супруге возача.

 

Ради се наиме о вредном ручном женском сату марке „Chopard“ чија вредност прелази 11 000 евра.

Против поменуте путнице покренут је прекршајни поступак, а сат је приврмено задржан до окончања прекршајног поступка.