26. 10. 2012.

Подели:

Руски држављанин осујећен у покушају кријумчарења цигарета

 

Руски држављанин осујећен у покушају кријумчарења цигарета

Заједничком акцијом цариника и полиције, 26.10.2012. године је на Железничкој станици у Београду спречен покушај руског држављанина да прокријумчари 19 600 комада цигарета.

 

И.А је откривен приликом рутинске контроле возова, у тренутку када је сагнут испод воза који саобраћа на релацији Београд – Праг, покушавао да сакрије цигарете. Заправо, у тренутку када је ухваћен, 60 боксова завијених у црну фолију  се  већ налазило изнад акумулаторских батерија воза.Да постоји још цигарета цариници и полицајци су посумњали оног тренутка када су приликом личног претреса, у његовој десној ципели пронашли кључеве аутомобила, те је уз пратњу одведен до паркинга испред главног улаза на коме се налазило возило.

 

 

Тада је у гепеку аутомобила марке Лада, београдских регистарских ознака, пронађено још 38 боксова које очигледно није стигао да сакрије у воз. У овој акцији  пронађено  је укупно 98 боксова : и тo 95 марке "MONTE CARLO" и  1 бокс  цигарета "TROCADERO”,  који су  били без акцизних маркица, док су само два  бокса марки "RONHIL WHITE" и "RONHIL 100s" имали акцизне маркице Републике Косово.

Према речима И.А цигарете је купио у Црној Гори, а намеравао је да их прода у Прагу.