24. 01. 2010.

Подели:

Спречен покушај кријумчарења цигарета на Бачком Брегу

 

Спречен покушај кријумчарења цигарета на Бачком Брегу

Цариници су 24.01.2010. године на граничном прелазу Бачки Брег према Мађарској, спречили покушај кријумчарења веће количине цигарета.

Накнадном контролом, на излазу из земље, у аутобусу шабачких регистарских ознака откривено је 3.647 паклица цигарета страног и домаћег порекла ("Memfhis" тамно плави, светло плави и црвени, "Lucky strike" и "Clasic" плави).

Цигарете су биле сакривене у вратима аутобуса са возачеве  стране између тапацирунга и лима врата, у прерађеним танкерима за воду, у фекалним танковима, у водовима за инсталацију и у свим кантама за смеће испод набацаних кеса и разних отпадака.

 

Занимљиво је напоменути да су се танкови за воду налазили у зиду који одваја пртљажни део од точкова аутобуса, као и да су исечени и прилагођени за сакривање робе.  Један део откривених  цигарета имао је акцизне маркице „Косово“, а други акцизне маркице „Србија“.А

 

Против возача Г.М. покренут  је прекршајни поступак, а роба, као и возило због преправљених танкова за сврху кријумчарења, привремено су одузети од окончања истог.