03. 02. 2011.

Подели:

Спречено кријумчарење цигарета на граници са Црном Гором

 

Спречено кријумчарење цигарета на граници са Црном Гором

Цариници и припадници граничне полиције су 02.02.2011.  спречили два покушаја кријумчарења цигарета на улазној страни граничних прелаза Гостун и Шпиљани са Републиком Црном Гором.

 

На граничном прелазу Гостун је детаљном контролом камиона ужичких регистарских ознака, у полуприколици са унутрашње стране товарног дела, откривен „бункер“ величине 6x1 метар у коме је било сакривено 209.800 комада цигарета страног порекла без акцизних маркица („Marlboro“, „Trokadero“ и „Monte Karlo“), чија је вредност процењена на око 1.250.000 динара.

 

Истог дана је на граничном прелазу Шпиљани у путничком возилу краљевачких регистарских ознака, у такође специјално преправљеном „бункеру“ пронађено 40.000 комада цигарета („Mareble“, „Trokadero“ и „Eva slims“). Против одговорних лица покренути су прекршајни поступци пред надлежним судовима.

 

Коришћењем напредних и светски признатих метода контроле и сталном сарадњом са безбедносним  структурама, Управа царина учествује у заштити друштва од претњи тероризма и транснационалног криминала.