21. 05. 2011.

Подели:

Најмодернији скенер на граничном прелазу Хоргош

 

Најмодернији скенер на граничном прелазу Хоргош

Поводом обележавања Дана царинске службе Србије, 25. маја, висока делегација на челу са председником Владе Србије и министром финансија Мирком Цветковићем посетиће један од најфреквентнијих граничних прелаза Хоргош код Суботице. Том приликом присутни ће се упознати са радом нове најсавременије опреме за контролу робе на граничним прелазима – мобилним камионом-скенером последње генерације, увезеним прошле године из НР Кине, који ће омогућити брже и сигурније царињење, спречавајући кријумчарење и сузбијајући криминал.

 

Организована посета ГП Хоргош биће одржана:

у среду, 25. маја 2011. године, са почетком у 11 часова.

Овом приликом представницима медија на лицу места обратиће се:

• Мирко Цветковић, председник Владе Републике Србије и министар финансија• Предраг Петронијевић, директор Управе царина Републике Србије • Њ. Е. господин WEI Jinghua , амбасадор НР Кине у Републици Србији

У  циљу модернизације и унапређења услуга Управа царина Републике Србије набавила је једанаест нових  скенера за контролу људи и робе на царинским прелазима ради смањења корупције и спречавања нелегалне трговине. Употреба најсавременије опреме, десет мобилних скенера који ће бити постављени на граничним прелазима, и једног стабилног који ће бити постављен на Аеродрому „Никола Тесла“ обезбедиће ефикаснији рад царинских службеника, безбедније границе и велику уштеду буџету Републике Србије.