23. 12. 2013.

Подели:

Амфетамини, тродон и девизе

 

Амфетамини, тродон и девизе

У протекла три дана цариници су на граничним прелазима Хоргош и Градина открили амфетамин, тродон и девизе.

У суботу, 21.12.2013. године, на граничном прелазу Градина, цариници су код једног бугарског држављанина открили 211 грама амфетамина и 0,4 грама кокаина.

 

Иако је на питање цариника да ли има нешто да пријави за царињење, одговорио да путује у Италију и да нема ништа, цариници су се ипак одлучили да изврше контролу возила и лични претрес путника.

Тада су у његовој торби открили 211 грама амфетамина и 0,4 грама кокаина у џепу његових панталона.

С обзиром да се у овом случају ради и о кривичном делу, путник је предат граничној полицији у даљу надлежност.

Дан касније, 22.12.2013. године у заједничкој акцији цариника и граничне полиције, на граничном прелазу Хоргош, контролом аутобуса који саобраћа на релацији Београд – Јонкопинг ( Шведска) којим је путовало 30 путника,  спречен је  покушај  кријумчарења 1999 капсула за које је постоји основана сумња да се ради о таблетама Тродона.

 

Капсуле је један од путника сакрио у два тетрапак сока „Нектар“  који су се налазили у најлон кеси на једном од седишта у аутобусу.

 

Таблете су послате на лабораторијску анализу након које ће се са сигурношћу знати о којој врсти таблета је  реч.

 

Данас је на граничном прелазу Хоргош спречен аустријски држављанин да из Републике Србије изнесе 30 000 евра.

Иако је на питање да ли има новац који би требао да пријави царинској контроли рекао да код себе има 20.000 евра,  цариници су ипак одлучили да изврше детаљан преглед возила и том приликом су у џепу сувозачевог седишта пронашли још 20.000 непријављених евра.

 

Он је тада објаснио да је новац понео како би купио аутомобил у иностранству од пара које је добио од продаје стана.

С обзиром на то да није имао код себе потврду о уносу девиза,  нити доказ о пореклу новца, враћен му је дозвољени износ од 10.000 евра, док му је преостали износ привремно задржан.