24. 03. 2014.

Подели:

Arsenal oružja na Batrovcima i pištolj na Horgošu

 

Arsenal oružja na Batrovcima i pištolj na Horgošu

Na graničnom prelazu Batrovci, 22.03.2014. godine sprečen  je pokušaj krijumčarenja veće količine oružja u Republiku Srbiju.

 

Oružje su pokušali da prokrijumčare dvojica belgijskih državljana turske nacionalnosti i jedan turski državljanin , koji su putovali  „ Mercedesom“ iz Belgije u Tursku.

 

Ukupno 13 pištolja , 2 automatske puške, 4 prigušivača, 6 bombi, 1 eksploziv sa štapinom i kapislama , 68 komada pištoljske municije i 20 komada puščane municije nalazilo se u kontrolnoj tabli iza kasete naspram suvozačevog sedišta, ispod volana, u šupljinama ispod zadnjih sedišta, u vratima ispod tapacirunga i u podu ispred suvozačevog sedišta.

 

 

Dan kasnije, 23.03.2014.godine, zajedničkom akcijom carinika i granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, sprečen je još jedan pokušaj krijumčarenja oružja u Republiku Srbiju.

 

Malokalibarski pištolj marke "Manu Arm" u rastavljenom stanju i 181 komad municije pronađen je tokom detaljne kontrole kombi vozila marke „Daimler Chrysler“ sa prikolicom kojim su putovala dvojica srpskih državljana iz Pariza u Obrež.

 

Oni su carinicima rekli da osim ličnog  prtljaga, polovnih i novih stvari za domaćinstvo, par bicikala i nekoliko torbi  kao i nešto pošiljki koje su poneli sa sobom nemaju šta d aprijave za carinsku kontrolu.

Međutim, tokom detaljne kontrole prikolice u jednoj torbi, odnosno pošiljki  za jednog našeg državljanina, među stvarima i slatkišima,  pronađena je kesa u kojoj su se nalazili metalni delovi pištolja.Daljim pregledom torbe, nađena je drška od pištolja, a u jednoj od  najlon kesa, umotane u nove dečije trenerke pronađene su dve kutije sa  municijom kao i kutija od žvakaćih guma "MENTOS" u kojoj se nalazio još 81 komad municije.

Kao i uvek kada se otkrije oružje i ovog puta su pištolj i municija predati pripadnicima granične policije u dalju nadležnost.