09. 12. 2010.

Подели:

Откривено грумење и златан накит на Хоргошу

 

Откривено грумење и златан накит на Хоргошу

Цариници су на граничном прелазу Хоргош, 09.12.2010. године, у сарадњи са пограничном полицијом, открили четири грумена златно браон боје, укупне тежине око 10 килограма,  за које се сумња да у себи садрже племените метале.

 

Детаљном контролом аутобуса који саобраћа на релацији Београд –Берлин, пронађена је кутија у којој су се налазила три неидентификована грумена златне боје, тежине од 2 грама до 297 грама, док је четврти који је тежио преко 9 килограма пронађен у плетеној торби.

 

Спорно грумење је пронађено у једној од пошиљака које је возач примио у аутобус, а које је, по његовим речима, требало да се однесе у Берлин на анализу. Против возача М.Ц из Београда покренут је прекршајни поступак пред надлежним Прекршајним судом.

 

***

На истом граничном прелазу, цариници су у сарадњи са пограничном полицијом у комби возилу  марке SEAT Alhambra, немачких регистарских ознака пронашли готово 200 грама златног накита.

 

Детаљном контролом аутомобила, испод предњег седишта, у фабричкој шупљини која се налази у поду пронађено је двадесет наруквица 22- каратног злата. Против путника О.А, немачког држављанина,турског порекла покренут је прекршајни поступак, а златни накит је привремно задржан.