28. 09. 2012.

Подели:

Преко 16 килограма сканка на Хоргошу

 

Преко 16 килограма сканка на Хоргошу

Цариници су ноћас у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Хоргош, осујетили покушај кријумчарења 16,337 килограма опојне дроге "сканк".

 

Дрога је откривена у возилу марке "Seat Cordoba", пољских регистарских ознака, а за управљачем је седео 38 – годишњи држављанин Пољске који је службеницима током редовне контроле рекао да нема ништа да пријави за царињење и да се враћа из Грчке у Пољску.

 

Цариници су се међутим одлучили за детаљан преглед возила и том приликом открили да не постоји фабричко удубљење предвиђено за резервни точак, него је дно пртљажног простора прекривено завареном лименом плочом офарбаном у боју возила која није фабричка.

 

С обзиром да се плоча није могла уклонити, цариници су прегледали  аутомобил са доње стране и тек након уклањања чепа за отицање воде из пртљажног простора и жуте тканине која се такође ту налазила, угледали су алуминијумске фолије које су указивале на пакете. Да би се дошло до пакета било је потребно просећи лим са спољне, доње стране пртљажника.

 

Нађено је укупно 16 (шеснаест) пакета, односно 16,337кг биљне материје зелене боје за коју се основано сумња да се ради о опојној дроги "сканк".

 

За време личног претреса, путник је рекао да не долази из Грчке, како је првобитно изјавио, већ путује са Косова, где је боравио три дана, што се види и по печатима у путној исправи.