25. 05. 2010.

Подели:

Признања најбољима за часно обављање службе

 

Признања најбољима за часно обављање службе

Поводом дана царинске службе Србије, најбољима су традиционално уручене награде за часно обављање службе. Овогодишњи добитници овог највећег царинског признања су Мирјана Денда, начелник Одељења за буџет у Управи царина, Мита Каралић, помоћник управника царинарнице Сомбор и Бане Чалић, из Одсека за сузбијање кријумчарења Ниш.

 

Мирјана Денда је у царинској служби од новембра 1997. године. Најпре на пословима царинског инспектора у царинарници Приштина, где је рођена и одрасла у породици интелектуалаца, одакле је понела модел понашања, који подразумева рад, ред и дисциплину, па се колеге слажу да је њена доминантна особина прецизност и тачност у послу. Осим тога одликује је храброст, које се сећају сви они који памте 98. и 99. годину у царинарници Приштина, када није било нимало једноставно бити руководилац и организовати посао на Ђенерал Јанковићу, или Глобочици.  Данас је начелник Одељења за буџет.

 

Мита Каралић је у служби од 22. марта 1978. године у Царинарници Сомбор, најпре као виши стручни сарадник за царинско управне и прекршајне послове, а затим је радио и као помоћник управника у тој царинарници, као и на пословима ревизора и координатора рада неких других организационих јединица. У приватном животу је кажу веома скроман и повучен породични човек. Колеге о њему говоре у суперлативу и сагласни су  да је он од оних који су незаменљиви и неопходни и који свима служе као подршка и ослонац.

 

Бане Чалић је припадник Одсека за сузбијање кријумчарења Димитровград од 1996. године. Више пута је награђиван, а његовом заслугом спречен је покушај кријумчарења више од 200 килограма различитих наркотика, затим оних чувених 3.150.000 евра, велике количине злата и сребра, рекордна је била заплена од 10 килограма златног накита, било је ту оружја, илегалаца и разне друге робе. За њега кажу да је вредан, скроман и частан човек.