10. 11. 2013.

Подели:

Спречено бекство кријумчара цигарета

 

Спречено бекство кријумчара цигарета

Цариници су 10.11.2013. године  око 17.00 часова, у дубинској контроли у околини Панчева, ванредним прегледом комби возила домаћих регистарских таблица пронашли преко 5700 боксова цигарета без акцизних маркица и осујетили покушај бекства кријумчара.

 

Возилом су управљали држављани Републике Србије. Због основане сумње да се ради о кријумчареној роби, службеници Управе царина су под пратњом упутили возило ка најближем царинском реферату у Београд.

 

Током вожње, појавила су се још два возила која су покушала да препрече пут колони и зауставе је. Присебношћу, брзом реакцијом, као и асистенцијом још једне дежурне екипе службеника Управе царина, која је игром случаја била у непосредној близини, избегнути су даљи инциденти, и комби са кријумчареном робом испраћен је до реферата у Београду.

 

У овој акцији, спречено је кријумчарење преко милион комада цигарета без акцизних маркица.

 

Да подсетимо, додатна пажња коју су цариници усмерили на борбу против кријумчарења акцизне робе дала је, крајем претходног месеца, прве резултате: у дубинској контроли регионалног пута Параћин– Ћуприја откривен је покушај кријумчарења 6,5 килограма резаног дувана, као и већа количина празних филтер цигарета, машиница и папира за цигарете, док је на граничном прелазу Градина осујећен шверц 60.000 налепница за цигарете.

 

Царинска служба улаже велике напоре да и поред отежавајућих околности, о којима сведочи и последњи случај заплене цигарета, да свој максималан допринос координисаној акцији државних органа у борби против кријумчарења акцизне робе.