22. 09. 2009.

Подели:

Спречено кријмчарење опреме за лов и бојеве муниције на аеродрому

 

Спречено кријмчарење опреме за лов и бојеве муниције на аеродрому

Цариници су на граничном прелазу Аеродром Никола Тесла, 22.09.2009. године у пртљагу путника Г.С. који је допутовао из Чикага летом преко Лондона, открили непријављену опрему за лов.

Након преузимања пртљага Г.С. се упутио у црвени контролни пролаз предвиђен за путнике који имају робу за царињење, али је убрзо затим изјавио да је то учинио грешком и да осим мало поклона за пријатеље нема шта да пријави. Детаљном контролом цариници су пронашли ловачке панталоне, јакне и кошуље, футроле за лисице и пиштоље, опасаче, капе, рукавице, наочаре и упаљаче.

 

Против Г.С. покренут је прекршајни поступак, а опрема је задржана до окончања истог.

*****

Цариници су 22.09.2009. године на Аеродрому Никола Тесла, контролом пртљага путнице М.Ј. која је допутовала из Детроита летом из Франкфурта, открили бојеву муницију. Наиме, поменута путница, држављанка Републике Србије, након преузимања пртљага упутила се у зелени контролни пролаз, чиме се декларисала да нема шта да пријави за царињење. Међутим, детаљном контролом пртљага цариници су пронашли 100 бојевих метака калибра 7,62 мм „Токарев“ и 60 метака калибра 7,9 мм „Ремингтон“. М.Ј. је након откривања муниције објаснила да је она била намењена њеном пријатељу који се бави ловом.

 

Откривена муниција и путница су предати Министарству унутрашњих послова у даљу надлежност.