24. 12. 2013.

Подели:

Кокаин на Вршкој Чуки

 

Кокаин на Вршкој Чуки

Цариници су на граничном прелазу Вршка Чука 23.12.2013. године контролом комби возила марке „Форд Транзит“ којим је путовало осам путника, спречили покушај кријумчарења 42,38 грама кокаина.

 

Иако је возач рекао да се у комбију налазе само личне ствари путника и његове личне ствари,  цариници су ипак затражили од њега да изађе из возила и да каже путницима да изваде све ствари и пошиљке које су се у возилу налазиле.

 

Међу 20 пошиљака примећено је да је једна чудне садржине. Наиме, у једној картонској кутији величине оне за ципеле, налазило се паковање кафе облепљено широком лепљивом траком, једна алатка за штемовање и отпад од тоалет папира, тако да је све то царинике навело да посумњају да нешто није у реду са пошиљком.

 

Отворили су паковање са кафом које је такође било затворено са уском провидном лепљивом траком, а  током прегледа су установили да се у паковању у млевеној кафи налази и пакетић у коме се налази бела тврда супстанца умотана у провидни целофан облепљена уском провидном лепљивом траком.

 

Због изгледа пакетића посумљали су да се ради о неком опојном наркотику, највероватније кокаину. Урађено је тестирање супстанце тестером за детекцију наркотика који је показао позитиван резултат на наркотик - кокаин и то укупне тежине 42,38 грама.

 

Откривена супстанца и именовани ће бити предати у даљу надлежност полицији.