29. 12. 2017.

Подели:

На Градини задржан товар вредан преко 4 милиона динара

 

На Градини задржан товар вредан преко 4 милиона динара

Царински службеници су 24. децембра 2017. године, на улазу граничног прелаза Градина, задржали товар са разноврсном робом чија је укупна вредност процењена на преко 4 милиона динара.

 

Прекршај је откривен када се за царинску контролу пријавио 44-годишњи Врбашанин који је возио камион новопазарских регистарских ознака.

 

Возач је пријавио 400 килограма метраже у ролнама са мотивима фудбалских клубова „ Barcelona“ и „Manchester United“ и ликовима из цртаних филмова „Sunđer Bob“, „Frozen“, „Hello Kitti“ и других и пиџаме „Victori's Secret“ за које се након детаљног прегледа установило да повређују право интелектуалне својине.

 

У току прегледа пронађено је и непријављених 745 килограма металних ручки и шарки, ПВЦ кеса  и других делова за ПВЦ столарију као и 300 комплета тренерки и дуксерица „Victori's Secret“ за које се сумња да су копије познатог бренда.

 

Ипак то није било све, јер су цариници у току прегледа открили и да се у камиону уместо пријављене боје за текстил налази 640 литара хербицида „Shoot“ и инсектицида „Imigold FS 600“.

Поред спорног товара задржан је и камион са приколицом пошто вредност робе прелази трећину вредности возила.