24. 05. 2010.

Подели:

Нови царински закон за лакше пословање

 

Нови царински закон за лакше пословање

Почела серија предавања у привредним коморама за српске привреднике

Нови Царински закон, који је ступио на снагу 3. маја ове године, представља веома значајан корак у усаглашавању српског законодавства са прописима Европске уније и подразумева стандардизацију процедура и модернизацију рада царинске администрације, закључено је на предавању, које су у Привредној комори Србије (ПКС) организовали Управа царина и ПКС, у сарадњи са компанијом ДХЛ. Предавање на тему „Олакшице у пословању предвиђене новим Царинским законом“ прво је у низу од девет предавања која ће бити организована широм Србије крајем маја и током јуна, а која ће држати експерти Управе царина и други еминентни стручњаци из области царинских поступака и процедура.

 

Серија предавања која ће бити одржана на ову тему у осам регионалних привредних комора у Србији (Крагујевац, Ниш, Крушевац, Ужице, Ваљево, Суботица, Зрењанин, Сремска Митровица) организована је како би се привредници, медији, локалне власти и шира јавност информисали о најзначајнијим изменама у новом Царинском закону. Пројекат едукације домаћих привредника и представника медија, покренут је због препознавања потребе да привредници буду правовремено обавештени од стране најкомпетентнијих особа о томе на који начин ће њихово пословање бити олакшано и усклађено са стандардима Европске Уније.

 

На предавању у ПКС, окупљеним привредницима и представницима медија обратили су се др Слободан Самарџић, потпредседник ПКС, Идрија Хаџибеговић, помоћник директора сектора за царинско пословање и међународну сарадњу Управе царина, док су предавачи били стручњаци из Царинарнице Београд.