20. 03. 2014.

Подели:

Кријумчарио цигарете у таксију

 

Кријумчарио цигарете у таксију

Цариници су, на граничном прелазу Гостун, у сарадњи са граничном полицијом, 19.  и 20. марта 2014. године, спречили два покушаја исте особе да прокријумчари цигарете из Црне Горе. Цигарете су оба пута откривене на уласку у Републику Србију.

 

Поменута акцизна роба откривена је, 19.03.2014. године, у таксију марке Фолксваген Венто, пријепољских регистарских ознака, којим је управљао српски држављанин,  из тог града. На питање царинског службеника таксиста је одговорио да нема ништа да пријави за царинску контролу, али су цариници запазили да се у простору између предњег и задњег седишта налазе две велике картонске кутије.

 

Као власник цигарета пријавио се путник из поменутог таксија, 29-огодишњи српски држављанин из Прилепоља, који је био замољен да их отвори и прикаже њихов садржај.

 

Тада је установљено да се у њима налази 1000 паклица односно 20.000 цигарета марке ''МОНТЕ'' са црногорским акцизним маркицама, због чега је против њега и покренут прекршајни поступак.

 

Исти младић је јутрос, 20.03.2014. године, поново покушао да спроведе свој план само са мањом количином цигарета. Овога пута се на прелазу појавио у другом таксију,  такође пријепољских регистарских ознака, када је откривено да покушава да пренесе још 200 паклица односно 4000 цигарета исте робне марке.

 

Таксиста који је управљао возилом, српски је држављанин из Бродарева, који је тврдио да нема ништа да пријави за царињење. Детаљним прегледом је откривено да се у торби која је стајала испред путника у таксију налази 100 паклица цигарета ''МОНТЕ'' са црногорским акцизним маркицама.

 

Потом је  личним претресом установљено да он испод јакне и око појаса носи још 100 паклица истих цигарета, а како је исто дело поновио, овога пута ће гранична полиција против њега поднети кривичну пријаву.