13. 01. 2014.

Подели:

У возовима откривено 24 килограма дувана и 500 паклица цигарета у кабриолету

 

У возовима откривено 24 килограма дувана и 500 паклица цигарета у кабриолету

Цариници су 12.01.2014. године, на Терминалу Прешево, контролом воза који саобраћа на релацији Скопље- Београд спречили покушај кријумчарења 15 килограма резаног дувана.

 

Петнаест кеса у које је био упакован дуван пронађене су у зиду иза WC шоље у   кабини WC-а и у првом купеу у наслону иза седишта.

 

Два дана раније на истом граничном прелазу, контролом воза који саобраћа на релацији Скопље- Београд, цариници су осујетили још једна покушај кријумчарења.

 

Девет килограма дувана, такође упакованог у најлон кесе, откривено је детаљном  контролом воза, у кровној конструкцији изнад простора WC-а и у једном од вагона.

 

Како се у оба случаја нико до поласка возова није јавио да потражује дуван, роба је привремено задржана до окончања прекршајног поступка.

На граничном прелазу Бачки Брег цариници су 12.01.2014. године спречили нашег држављанина да из  Републике Србије прокријумчари 500 паклица цигарета.

 

Цигарете су откривене детаљном контролом возила „BMW 323“ кабриолет у простору предвиђеном за смештање крова.

 

Иако је возач одговорио да нема ништа за царињење, цариници су се ипак одлучили да изврше детаљну контролу и тада су на поменутом месту пронашли укупно 500 паклица разних марки међу којима је највише било  цигарета „ Marllboro“, затим „ Davidoff“ и „ Winston“.