12. 06. 2014.

Подели:

Цариници запленили цигарете и луле

 

Цариници запленили цигарете и луле

Цариници су у протекла два дана спречили покушај кријумчарења готово 180.000 цигарета и 400 лула.

 

На граничном прелазу Градина, 11. јуна 2014 године, цариници су спречили да из Србије илегално изађе 115.000 цигарета марке „Merilyn Slims“. Цигарете су откривене  контролом аутобуса који саобраћа на релацији Сјеница-Истанбул.

 

Иако је на питање да ли има нешто да пријави за царинску контролу возач рекао да осим личних ствари нема ништа, цариници су се ипак одлучили да изврше детаљан преглед аутобуса.

 

Током прегледа пртљажника откривене су кутије цигарета које су се налазиле у изнад задњег десног точка, у гепеку и у делу око  хладњака.

Само два дана раније, 09. јуна 2014. године, на царинском пункту Кончуљ, осујећен је покушај нашег држављанина да прокријумчари 60.000 цигарета марке „ Ева Слимс“.

 

Цигарете су биле сакривене дуж целог аутомобила. Њих су цариници проналазили на најразличитиијм местима.

 

Прво су их открили у двема торбама које су се налазиле у гепеку, а потом и иза тапацирунга, унутар једног резервног точка, испод итисона и задњег седишта, у вратима са возачеве и сувозачеве стране, као и у фабричкој шупљини која се налазила иза касете са сувозачеве стране.

Како је вредност робе велика, привремено је задржан и аутомобил.

У готово истом периоду, тачније 10.јуна 2014.године, цариници су због непријављивања робе задржали и 400 лула.

 

Наиме, вршећи контролу робе приликом њеног смештања у складиште утврђено је да се фактура која је пратила робу, пристиглу за увозника из Београда, не слаже са реалним стањем.

Луле за пушење дувана, којих је укупно било 400, уопште се нису налазиле на фактури, а констатован је и мањак друге робе: ласерских показивача, држача, оловака, као и 1.300 пепељара.

Царински службеници су у сва три случаја покренули прекршајне поступке, а робу приврмено задржали до њиховог окончања.