22. 12. 2017.

Подели:

Управу царина посетила делегација царине Републике Кореје

 

Управу царина посетила делегација царине Републике Кореје

У просторијама Управе царина 22. децембра 2017. године одржан је састанак представника Царинске администрације Кореје и руководства Управе царина Србије, на тему промовисања и покретања пројекта Business Process Re-engineering (BPR).

 

Састанку су просуствовали и Отправник послова Амбасаде Републике Кореје и представник КОТРА (Korea Trade-Investment Promotion Agency). Делегацију Царинске администрације Кореје, коју си чинили Changhoon Nam, заменик директора Сектора за планирање, Jaewon Choi, помоћник директора, Jae-u Bak, старији царински службеник, Suejong Kim, службеник за међународну сарадњу, поздравио је помоћник директора – координатор УЦС Веселин Милошевић.

 

Он је истакао веома добру сарадњу коју је Управа царина Србије имала до сада са Царинском администрацијом Кореје, која се у светским оквирима сматра за једну од најуспешнијих администрација. Систем назван УНИПАСС који је осмислила и спроводи Царинска администрација Кореје представља основу међународне трговине у Републици Кореји, која је као земља значајно орјентисана ка извозу. Систем је вишеструко награђиван и успешно је прекопиран у многим земљама у развоју, а за његово спровђење је надлежна Царинска администрација Кореје.

 

Посета је организована како би се представници УЦС упознали са БПР пројектом и могућностима које он пружа, а у сврху унапређења пословних процеса у области информационих технологија. Током посете која ће трајати и следеће недеље, биће размотрене области царинског пословања које би могле бити обухваћене пројектом, а при том водећи рачуна да не дође до преклапања сегмената већ обухваћним актуелним и планираним пројектима подржаним од стране ЕУ. Истовремено, преставници Царинске администрације Кореје ће стећи прелиминарни увид у системе и начин пословања УЦС, како би се сагледале могућности за спровођење пројекта.