29. 09. 2012.

Подели:

Још једна заплена сканка на Хоргошу

 

Још једна заплена сканка на Хоргошу

Заједничком акцијом цариника и полиције јуче 28.09.2012.године је у поподневним часовима на граничном прелазу Хоргош спречен још један покушај да се на идентичан начин као претходне ноћи  прокријуимчари преко15 килограма опојне дроге "сканк".

Наиме, 38-годишњи Пољак К.А.А  који је управљао возилом марке "Поло", пољских регистарских ознака, покушао је да на готово идентичан начин као његов сународник претходног дана да  прокријумчари 15,365 кг сканк сакривши дрогу чак и на исто место у аутомобилу.

 

Током детаљне контроле возила утврђено да не постоји удубљење предвиђено за резервни точак него да је дно пртљажног простора прекривено завареном лименом плочом офарбаном у црну боју, што је био јасан знак да се испод плоче нешто налази и овог пута.

 

Како се плоча није могла уклонити, цариници су  поучени већ синоћним примером одлучили да изврше преглед аутомобила са доње стране. Уклонили  су чеп за отицање воде из пртљажног простора и жуту тканину која се такође ту налазила и том открили алуминијумске фолије које су указивале на пакете до којих се дошло просецањем лима са спољне, доње стране пртљажника.

 

Нађено је укупно 15 (петнаест) пакета, односно 15,365кг биљне материје зелене боје за коју се основано сумња да се ради о опојној дроги "сканк".