08. 12. 2017.

Подели:

Цигарете у резервоару, алкохол уместо резервног точка

 

Цигарете у резервоару, алкохол уместо резервног точка

Цариници су се на граничном прелазу Ватин 7. децембра  2017. године сусрели са необичним покушајем кријумчарења цигарета и алкохола који су били сакривени у резервоару за гориво и простору за резервни точак аутомобила.

Захваљујући искуству цариника осујећен је покушај румунског држављанина да из Србије у Румунију прокријумчари 37 боксова цигарета и готово 200 литара медицинског алкохола.

 

Приликом детаљног прегледа Мерцедеса румунских регистарских ознака, најпре су уз помоћ фибер оптике, захваљујући којој је могуће видети унутрашњост тешко доступних шупљина, у резервоару за гориво пронађене цигарете „Ashima“ и „Pall Mall“, углавном без акцизних маркица. Из резервоара је извађено укупно 368 паклица цигарета.

Даљом контролом у том аутомобилу је пронађено и 196 литара 96% медицинског алкохола. Боце са алкохолом биле су сакривене свуда где је то било могуће: у простору између седишта, у простору за резервни точак, док је део пронађен у пртљажнику аутомобила прекривен ћебетом.

Возач аутомобила, румунски држављанин је пре започињања детаљне контроле негирао да има било шта што би требало пријавити.