10. 06. 2014.

Подели:

Половни лаптопови и монитори на Келебији

 

Половни лаптопови и монитори на Келебији

Цариници су на граничном прелазу Келебија 08. јуна 2014 години спречили покушај кријумчарења преко 70 половних монитора и лаптопова.

Вршећи редовну царинску контролу на улазу у Србију цариници су зауставили и аутомобил марке ''Seat Stella'' панчевачких регистарских ознака којим је управљао грађанин са двојним, и српским и хрватским држављанством у друштву сувозача.

На питање шта имају да пријаве за царинску контролу одговорили су да имају око 20 половних монитора. Цариник им је објаснио да се та количина истоветне робе не сматра предметом домаћинства односно робом за личне потребе и да је морају вратити у иностранство, са чиме су се путници наизглед сложили.

 

Цариник је потом аутомобил испратио до излазне стране граничног прелаза, али након што им је предао пасоше, возач је са излазне траке преусмерио возило преко паркинг места и упутио се поново у правцу улаза у Србију. 

Приметивши то, цариник је својим возилом пошао за одбеглем путницима, а када им је пришао, зауставили су се и аутомобил са робом је враћен.

Истоваром робе је утврђено да се ради о 70 половних монитора марки ''DELL'', ''MEDION'', ''ACER'', ''SAMSUNG'', ''BELINEA'' и других, као и о 6 лап топова марке ''FUJICU SIMENS''.