13. 12. 2010.

Подели:

На Хоргошу откривени лекови и фото апарати

 

На Хоргошу откривени лекови и фото апарати

Цариници су на граничном прелазу Хоргош, у сарадњи са пограничном полицијом, спречили покушај кријумчарења лекова и фото-апарата укупне вредности око 9 хиљада евра.

 

Детаљном контролом аутобуса који је долазио из Швајцарске, а који саобраћа на релацији Цирих – Крушевац, откривен је покушај кријумчарења 141 кутије лекова вредности преко 4 хиљада евра.

Пензионерка, М.Ј ( 1939) из Врњачке Бање царинику је рекла да нема ништа да пријави за царињење, али је детаљним прегледом пртљага који се налазио испред њеног седишта пронађена поменута количина непријављених лекова. Путница је покушала да унесе у земљу најразличитије лекове међу којима су се налазили и цитостаци и хормонске таблете. Она је изјавила да је лекове требало да преда некоме у Београду.  Против М.Ј  је поднет захтев за покретање прекршајног поступка пред надлежним Прекршајним судом.

 

На истом граничном прелазу у аутомобилу марке “Nissan“, новосадских регистарских ознака, који је улазио у земљу у колони предвиђеној за путнике који немају шта да пријаве откривена су три професионална „Canon“ фото апарата, вредности преко 4 хиљаде евра.

 

Цариник је најпре пронашао један нов фото апарат марке „Canon Eos 5D mark 2“ испод оборених задњих седишта. Потом је возачу рекао да се увезе у гаражу ради детаљне контроле, али је приметио да је за то време сапутница без одобрења, ташном на рамену, ушла у зграду шпедиције. Цариник ју је заједно са возачем потражио и у њеној торби открио још један исти фотоапарат.

 

Даљим прегледом возила пронађен је и трећи фото апарат „ Canon Eos 550 D“ који се налазио у касети између возачевог и сувозачевог седишта, док се амбалажа за фотоапарате налазила испод предњих патосница.С обзиром да се ради о професионалној опреми, вредност ових апарата прелази суму од 4 хиљаде евра.

 

Против возача, Б.Ш из Новог Сада и његове сапутнице А.И  из истог града, поднет је захтев за покретање прекршајног поступка пред надлежним Прекршајним судом.