29. 01. 2014.

Подели:

Акцизна роба у возовима

 

Акцизна роба у возовима

Цариници су на железничкој станици Прешево у претходних пар дана, у више наврата пронашли и запленили готово 80 килограма резаног дувана, преко 30 килограма кафе и 5000 комада цигарета.

 

Детаљним прегледом возова који саобраћају преко железничке станице Прешево цариници су последњих дана забележили добре резултате у запленама акцизне робе, пре свега резаног дувана, кафе и цигарета.

 

Синоћ је, на пример, извршен детаљан преглед воза који саобраћа на релацији Скопље – Београд, када је у кровној конструкцији празног купеа откривено чак 40 килограма резаног дувана.

 

У купеу број девет није било путника, а након отварања плафона указала су се паковања резаног дувана којих је било 40.

 

Током прегледа па до поласка воза, нико се није јавио као власник робе, тако да је целокупна количина задржана и биће, након доношења решења у управном поступку пред надлежном царинарницом, уништена у складу са важећим прописима.

 

Пар дана пре тога, 24.01.2014. године, цариници су на истој железничкој станици, детаљним прегледом путника, њиховог пртљага и воза успели да спрече покушај кријумчарења веће количине акцизне робе, пре свега резаног дувана, кафе и цигарета.

 

Наиме, у личном пртљагу четири српске држављанке, цариници су затекли готово 35 килограма резаног дувана, 152 паковања кафе од 100 грама, 79 паковања кафе од 200 грама и 25 боксова цигарета.

 

Том приликом један од цариника је и у кабини тоалета пронашао сакривену путну торбу у којој је такође откривено неколико килограма резаног дувана.