25. 12. 2013.

Подели:

Скенером откривено још 18 килограма марихуане

 

Скенером откривено још 18 килограма марихуане

Цариници су 24.12.2013. године, на граничном прелазу Батровци, захваљујући снимку са мобилног скенера спречили још један покушај кријумчарења веће количине марихуане. Овога пута откривен је товар тежак 18 килограма.

 

Дрога је откривена на излазу из Републике Србије, у аутомобилу Форд Мондео црногорских регистарских ознака. Возилом је управљао држављанин Албаније који,  као и његов сапутник, поседује и боравишну дозволу Црне Горе.

 

Због више индикатора за сумњу, возило је упућено на преглед скенером, након чега је било јасно да се нешто налази у задњем бранику.

 

Цариници су тада просекли браник и ту затекли специјално израђени бункер и вратанца причвршћена шрафовима. Пошто су скунули шрафове и отворили вратанца скривеног бункера указали су се пакети умотани у провидну целофан траку.

 

У присуству припадника граничне полиције констатовано је да се у тајном бункеру налазило чак 34 пакета марихуане, тешких укупно 18.040 грама. Дрога, прекршиоци и аутомобил предати су у даљу надлежност полицији.

 

Подсећамо да је протеклог викенда, у ноћи између 20. и 21.12.2013.године, спречен готово идентичан покушај кријумчарења 20 килограма марихуане. Дрога је тада откривена на излазу истог граничног прелаза, у аутомобилу Форд Фокус италијанских регистарских ознака којим је управљао грађанин са личном картом АП КиМ и боравишном дозволом Италије. Захваљујући снимку мобилног скенера тада је откривено 23 пакета, тешких укупно 19.588 грама.