27. 01. 2014.

Подели:

Месо и усољена црева у гепеку

 

Месо и усољена црева у гепеку

Цариници су  26.01.2014. године у дубинској контроли магистралног пута Е 80 код села Градиње у близини Димитровграда спречили покушај кријумчарења 52 килограма меса и 102 килограма усољених црева за које није постојала документација о плаћеним дажбинама.

 

Месо је откривено детаљном контролом аутомобила марке „Mercedes“ пиротских регистарских ознака којим је путовао брачни пар  из правца граничног прелаза Градина према Димитровграду.

 

Након  што су заустављени, објаснили су цариницима да немају ништа за царинску контролу осим прехрамбених производа које су купили за личну употребу.

 

Међутим, већ током делимичне контроле возила, у пртљажном делу возила пронађена је кутија у којој су се налазили батаци и роштиљ месо страног порекла.

 

Детаљнија контрола је настављена на Терминалу Градина и тада је откривено још 32 килограма млевеног роштиљ меса, 20 килограма пилећих батака  и 7 пластичних канти у којима се налазило 102 килограма свеже усољених црева животињског порекла.

Осим што се ради о месу за коју нису плаћене увозне дажбине чиме је оштећен државни буџет, овде се ради и о храни која није прошла никакву контролу због чега је могло бити угрожено здравље грађана.