08. 02. 2010.

Подели:

Добра контрола возова

 

Добра контрола возова

Током прошлог викенда цариници су у сарадњи са полицијом спречили неколико покушаја кријумчарења у железничком саобраћају, чија је вредност процењена  око 2 милиона динара.

На железничкој станици  Коловрат – Пријепоље на улазу у Србију, у теретном возу који је био пријављен као празан, детаљном контролом, у једном вагону композиције, цариници су пронашли  96 џакова сирове кафе у количини 5.760 килограма.

 

На железничкој станици Коловрат – Пријепоље откривен је царински  прекршај, али овог пута у путничком  возу Београд – Бар на излазу из Србије. Код путника који је пријавио само личне ствари царинци су  пронашли већу количина  непријављене гардеробе светских познатих марки (Robrerto Cavali, Replaу...).

На железничкој станици Вршац, приликом излазне контроле воза који је саобраћао на релацији Београд – Букурешт, царинци су у сарадњи  са службеницима граничне полиције спречили покушај кријумчарења 193 бокса цигарета марки „Marble“ и „Monte Carlo“. Цигарете су биле сакривене у кровној конструкцији вагона и седиштима купеа. Пронађене цигарете предате су у даљу надлежност царинарници Вршац.

 

Доследним спровођењем закона и коришћењем напредних и светски признатих метода контроле, Управа царина води борбу против кријумчарења и сузбија га на читавој територији наше земље.