13. 06. 2014.

Подели:

Скривена роба међу селидбеним стварима

 

Скривена роба међу селидбеним стварима

Цариници су 12. јуна 2014. године на граничном прелазу Батровци спречили покушај кријумчарења веће количине разне робе у селидбеним стварима.

Селидбене ствари су транспортоване камионом на који је натоварен контејнер преузет са брода, јер се радило о стварима које је из Америке послало неколико особа. Цариници су из документације видели да је садржај контејнера власништво пет особа и одлучили су да провере да ли приложени списак ствари одговара реалном стању.

 

Након што је контејнер отворен видело се да се унутра налазе два аутомобила и два мотора који су власништво четири особе, док се пета определила за транспорт уобичајних селидбених ствари.

 

Поредећи списак предмета који је власница из Београда приложила, брзо је било јасно да се поред намештаја и кућних потрепштина ту налази и већа количина робе које нема на списку.

 

Тако се међу селидбеним стварима ове Београђанке нашла велика количина делова за аутомобиле попут главе мотора, карбуратора, амортизера, делова за репарацију трапа, филтера за ваздух и уље, каблова за свећице, кочионе плочице итд., али и 10 ручних сатова марке „Fossil“, 14 новчаника марке „Fossil“, као и једна машина за чишћење снега „Craftsman“.

 

Непријављена роба је привремeно задржана и смештена у царинско складиште, а против власнице ове пошиљке покренут је прекршајни поступак.