20. 10. 2012.

Подели:

16 илегалних имиграната откривено у дубинској контроли

 

16 илегалних имиграната откривено у дубинској контроли

Цариници су синоћ у дубинској контроли, на путу у близини Врања, осујетили покушај пребацивања групе од 16 илегалних имиграната преко државне границе Републике Србије.

 

Колона од три путничка возила, италијанских, врањских и бујановачких регистарских ознака, уочена је на локацији ''Врањска петља'' из правца Бујановца ка Врању. Како се дежурној екипи цариника учинило сумњивим што једно од њих, возило марке ''Крајслер Војаџер'', готово належе под теретом, пратили су их извесно време док на улазу у Врање возачи нису одлучили да застану на пумпи.

 

Цариници су тада изашли из службеног возила у намери да се представе возачу и изврше контролу, али се он, након што је видео униформисана лица, возач ''Крајслер Војаџера'' дао у бег, притом остављајући и возило и кључеве на пумпи. У истом тренутку са лица места су се удаљила и друга два возила – врањских и бујановачких регистарских ознака.

 

Након што су отворили поменути аутомобил, цариници су схватили разлоге возачевог бега – у возилу се налазило чак 16 илегалних имиграната различитих националности. Из  првог контакта закључили су да се махом ради о Тунижанима.

Свих шеснаест особа које су том приликом откривене и спречене у покушају да се пребаце преко државне границе предато је припадницима граничне полиције у даљу надлежност.