25. 03. 2014.

Подели:

Преко 100 килограма дувана у возилу курирске службе

 

Преко 100 килограма дувана у возилу курирске службе

Цариници су 25.03.2014. године у акцији дубинске контроле ауто-пута Београд- Ниш, у возилу марке „Scania“ открили 110 килограма резаног дувана за који се основано сумња да је илегално ушао у Републику Србију.

 

Наиме, они су код наплатне рампе „Наис“ зауставили возило које је долазило из правца Београда и возача питали да ли има нешто да пријави за ванредну царинску контролу.

 

С обзиром на то да је возило припадало курирској служби, он је одговорио да се у комиону налази роба коју превози из Београда у Ниш.

 

Ипак, цариници су одлучили да изврше контролу возила јер су у више наврата на идентичан начин откривали кријумчарен дуван, те су тако и сада у товарном делу открили 110 килограма резаног дувана без иакквог доказа о плаћеним увозним дажбинама.

Највећа количина,односно 100 килограма резаног дувана било је упаковано у 6 кутија, док се преостали део налазио у шест кеса.

Подсећамо да су цариници у протеклих пар месеци у акцијама дубинских контрола поменутог ауто пута у возилима курирских служби открили готово 200 килограма дувана. Једна таква акција се десила у децембру прошле године када је откривено 60 килограма, а друга пре месец дана у којој је пронађено 95 килограма.