12. 10. 2021.

Подели:

Лекови за псе у ''празном'' камиону

Цариници су у сарадњи са полицијом 11. октобра 2021. године на прелазу Ватин у једном наизглед празном камиону открили и запленили кутије пуне кријумчарених лекова за псе.

Покушај кријумчарења је откривен током излазне контроле камиона вршачких регистарских ознака, чији је возач пријавио да је возило празно и да иде на утовар у Румунију.

На питање цариника да ли има нешто да пријави за контролу, 44-годишњи возач је одговорио да нема ништа.

Међутим, приликом отварања приколице отворио је само једно крило врата надајући се да цариник неће завиривати шта се налази иза другог крила, а баш на том месту налазиле су се две кутије које возач није поменуо.

Кутије су биле пуне препарата ''Prazinon Plus'' који служи за превенцију и лечење инфекција паса и штенади које изазивају паразити. Укупно је откривено 4.800 таблета поменутог лека.

Искуства цариника говоре у прилог томе да избор робе која се кријумчари зависи искључиво од тога колики профит се може остварити на разлици у цени и да ли за том робом постоји потражња.

Кријумчарење лекова, како за животиње, тако и за људе, није ретка појава о чему сведочи и податак да је током прошле године заплењено скоро милион разних лекова чија здравствена исправност је крајње упитна с обзиром да такву робу не прати никаква документација.