Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Цариници су 26. новембра 2020. године у сарадњи са полицијом, на прелазу Батровци запленили готово 30.000 евра, које је један путник покушао да без пријављивања пренесе преко границе, тако што је свежњеве новчаница сакрио испод поставе кофера са гардеробом.

даље

Цариници су 25. новембра 2020. године у сарадњи са полицијом, на прелазу Градина спречили покушај кријумчарења преко 210.000 евра и готово пола килограма златног накита.

даље

преузето из Дневника
 
Најчитанији војвођански дневни лист у данашњем издању пише о свакодневној борби цариника са шверцерима разних профила... 

даље

Цариници су 21. новембра 2020. године у сарадњи са полицијом, на прелазима Аеродром Никола Тесла и Градина, спречили два покушаја кријумчарења и запленили готово 3.000 различитих медикамената.

даље

Ако је судити по учесталости откривања, али и према укупној вредности од преко шест милиона заплењених евра од почетка године, чиме је одавно премашен прошлогодишњи резултат, намеће се закључак да је кријумчарење девиза у сталном порасту.

даље

Многи путници ''заборављају'' да су вредни поклони такође роба која подлеже истим прописима као и било која друга, због чега се мора пријавити при уласку или изласку из земље. Исто важи и за луксузне сатове, чије непријављивање на граници није редак случај, па су тако у протеклих месец дана осујећена три покушаја да се скупоцени сатови, чија се вредност процењује хиљадама евра, неопажено прокријумчаре.

даље

Цариници су 22. новембра 2020. године на прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења три златне полуге укупне тежине 300 грама.

даље

преузето из Политике
 
Царински службеници су од 1. јануара до 16. новембра на граничним прелазима запленили 475 комада оружја и делова оружја, 34.202 метка и 11 килограма барута. Оволика количина заплењеног наоружања је забрињавајућа и говори да црно тржиште оружја цвета. Али, ови подаци показују да службе прате ситуацију на терену и да је велика количина пиштоља и пушака склоњена са улица и истргнута из руку криминалаца, потенцијалних терориста, плаћених убица…
 

даље

Цариници су 19. и 20. новембра 2020. године на прелазу Батровци, у сарадњи са полицијом, осујетили неколико покушаја кријумчарења мањих количина наркотика, али и више од 26.000 британских фунти. Посебно је занимљив случај једног од путника, који је поред тога што је код себе имао пакетиће различитих дрога, покушао да се ослободи и гасног пиштоља, тако што га је увио у пешкир и бацио у канту за смеће на прелазу.

даље

Цариници су 17. новембра 2020. године на контролном пункту Мердаре успели да спрече једног возача камиона да прокријумчари преко 30.000 евра, упркос томе што је претходно део новца који подлеже пријављивању покушао да сакрије у ручни фрижидер.

даље


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина