12. 11. 2009.

Подели:

Акцијом цариника на путу између Суботице и Палића спречено кријумчарење 10.370 пакли цигарета

 

Акцијом цариника на путу између Суботице и Палића спречено кријумчарење 10.370 пакли цигарета

Цариници су дана 12.11.2009. године на делу Палићког пута између Суботице и Палића спречили покушај кријумчарења 10.370 паклица цигарета.

Спроводећи дубинску контролу на делу Палићког пута између Суботице и Палића, цариници су приметили сумњиво возило марке "Ауди 100" сомборских регистарских ознака, које су покушали да зауставе и преконтролишу. Приметивши намеру цариника возач аутомобила почиње да бежи и скреће са Палићког пута ка место званом Шиљак, тачније до села Мале Пијаце где се по престанку асфалтног дела пута и зауставља. Контролом возила установљено је да је возач Б.Д. покушао да прокријумчари велику количину цигарета познатих светских марки (LD, Long Light's, Kim Slim плави, Kim Slim црвени, Pall Mall, Kim Ultra Slim) за које није поседовао пратећу документацију. Већина цигарета била је без акцизних маркица.

 

Возач Б.Д. је изјавио да је он само превозио цигарете из Суботице до Хоргоша и да је за ту услугу требало да добије 50 евра и плаћене путне трошкове. Како је изјавио, возило је посудио од друга, и није присуствовао утовару цигарета, а да је коначно одредиште било близу пракинга железничке станице у Хоргошу.

 

Против возача Б.Д. је покренут прекршајни поступак, а роба и возило коме је истекла регистрација, привремено су одузети од окончања истог. Вредност учињеног прекшаја биће накнадно утврђена.