14. 06. 2014.

Подели:

Готово 6 килограма марихуане откривено на Хоргошу

 

Готово 6 килограма марихуане откривено на Хоргошу

Заједничком акцијом полиције и царине на граничном прелазу Хоргош, 13 јуна 2014.године спречен је покушај кријумчарења готово 6 килограма марихуане и скоро 300 грама беле прашкасте материје.

 

Дрога је откривена током детаљне контроле аутобуса "Ласта " којим је путовало дведесет и двоје путника на релацији Београд-Гетебург.

 

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве за контролу сви су одговорили да имају само лични пртљаг. Међутим ипак је одлучено да се изврши детаљан преглед аутобуса који је подразумевао да сви путници изађу напоље и изнесу ствари. Након што су сви изашли из аутобуса и изнели своје ствари, започета је детаљна контрола аутобуса и тада су на спрату изнад седишта број 29 и 30 пронађена две кесе, а  између седишта 31 и 32 једна путна торба која никоме није припадала.

 

Сумњу цариника је побудило то што су се и у кесама и у торби налазили специфично упаковани пакети типични за ситуације када се у њима налази дрога. Да су били у праву, утврђено је оног тренутка када су у амбалажи плазма кекса открили два пакета, у амбалажи чипса још један и joш 4 у путној торби у коме се укупно налазило 5567 грама марихуане и 226 грама беле прашкасте материје.

 

Дрога и возачи, иначе држављани Републике Црне Горе, предати су МУП у даљу надлежност.