22. 06. 2021.

Подели:

Заплењено преко 2 тоне дувана за наргиле

Цариници су 22. јуна 2021. године током ноћне дубинске контроле на магистралном путу Рашка – Краљево код места Богутовац, спречили покушај кријумчарења 2.390 килограма дувана за наргиле.

Ова импресивна количина арома за наргиле транспортована је у камиону марке ''МАN'' новопазарских регистарских ознака којим је управљао 36-годишњи Новопазарац, тако што је била утоварена заједно са уредно пријављеном робом (црепови, делови димњака, разни грађевински материјал и сл.).

Како на магистралном путу није било услова за детаљан преглед, камион је под пратњом спроведен до царинске испоставе Краљево где је истоварен ради контроле. 

Утврђено је да возач није поседовао никакву документацију за товар од преко 2 тоне дувана за наргиле разних арома, а да је притом реч о роби страног порекла за коју морају бити плаћене увозне дажбине. 

Према расположивој документацији види се да је роба утоварена у Кањижи и да је била упућена ка АП КиМ, док ознаке на роби упућују на то да је она немачког порекла.

Међу аромама које су се нашле у товару, најбројнија је била ''Cold Blue'' чак 550 килограма, али је било и многих других врста попут ''Cold Peach'', ''Cold Cherry'', ''Cold Grape'', ''Cold Kiss'' и друге. Пошто вредност задржане робе прелази једну трећину вредности возила и оно је привремено задржано до окончања прекршајног поступка, док је роба смештена под царински надзор у магацин царинске испоставе Краљево