05. 11. 2021.

Подели:

Заплењена козметика вредна преко 230.000 евра

Цариници су 4. новембра 2021. године на граничном прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења козметике чија је вредност процењена на износ од 230.000 евра.

Скривена козметика велике вредности откривена је испод половних ствари у комбију ''VW Crafter'' британских регистарских ознака, којим су из Велике Британије ка АПКиМ путовала двојица мушкараца, један држављанин Републике Србије, а други са личним документима тзв. ''Косова''.

Осим што су одабрали траку обележену зеленим семафором, намењену онима који немају ништа за пријављивање, обојица путника су приликом сусрета са цариницима рекла да са собом носе само лични пртљаг, с тим што је сувозач пријавио и полован кревет са душеком и четири употребљавана точка за свој аутомобил.

Током детаљног прегледа који је уследио, испод пријављених половних ствари, чија је улога била да послуже као параван, пронађено је 108 картонских кутија пуних различитих козметичких производа.

Када је кријумчарена роба истоварена и пребројана, потврђено је да се ради о готово 10.000 различитих козметичких препарата аустралијске компаније ''Nude by Nature'', вредних преко 360.000 аустралијских долара.

У товарном делу комбија су поред поред различитих пудера, крема и сетова декоративне козметике пронађене и три нове графичке картице, чија је вредност око 4.000 аустралијских долара.

Како вредност кријумчарене робе премашује трећину вредности возила, до окончања кривичног поступка који ће бити покренут против 41-годишњег возача, биће задржан и комби, чиме се укупна вредност откривеног прекршаја увећава на готово 244.000 евра.