25. 03. 2014.

Подели:

Скоро 5 килограма хероина откривено код Португалца

 

Скоро 5 килограма хероина откривено код Португалца

Заједничком акцијом цариника и граничне полиције на граничном прелазу Терминал Градина, 25.03.2014. године око поднева спречен је покушај кријумчарења готово 5 килограма хероина.

 

Хероин је откривен у аутобусу бугарских регистарских ознака који саобраћа на релацији Софија-Лагос у пртљагу једног од путника.

 

Дрога је пронађена током селективне контроле  путника  у торби која је припадала 35- годишњем португласком држављанину који је из Софије путовао у Барселону.

 

Сам кофер је већ на почетку побуђивао сумње јер се из њега осећао јак мирис који је подсећао на мирис лепка, због чега је и настављен детаљан преглед.

Након што су ствари извађене уочено је да је дно кофера са обе стране исечено, па накнадно лепљено целом дужином, а сама тежина указивала је да у њему нечега има јер је кофер био веће тежине од оне која би била нормална да је заиста празан.Након што су ножем расекли кофер, са обе стране дуплог дна кофера откривена су два пакета у којима с е налaзило укупно 4.920 грама хероина, од чега је један био тежине 2710 грама, а други 2210 грама.

Путник и откривена дрога предати су даљу надлежност припадницима МУП.