06. 05. 2011.

Подели:

Цариници открили прекршаје вредне преко 5 милиона динара

 

Цариници открили прекршаје вредне преко 5 милиона динара

У протекла два дана цариници су открили прекршаје вредности преко 5 милиона динара.

 

На испостави Терминал Шид, 04.05.2011. године, цариници су контролом камиона који је превозио робу за увозника из Београда открили прекршај вредности преко милион динара.

 

Детаљном контролом возила и приложене документације утврђено је неслагање у количини пријављене робе, јер се већа количина није налазила у камиону, док је утврђено да се у контејнеру налази и непријављених 2000 апарата за комарце 1200 паковања таблета за комарце, 840 електричних масажера, и 3840 парфема разних робних марки (»Paul Smith«, »Wizard« , »Apple love« итд ) за које постоји и сумња да повређују право интелектуалне својине.

 

Дан касније, на железничкој станици Шид, 05.05.2011. године цариници су извршили детаљну контролу воза и у контејнеру у коме се налазила роба за увозника из Панчева открили велики мањак робе. Количина  пријављене робе у документацији није се слагала са реалним стањем. Откривен је како велики мањак пријављене робе, тако и на хиљаде непријављених друштвених игара ( слагалице, монопол, домине, карте са коцкицама за јамб, карте, бакуган карте), ручна звона, фудбалске и одбојкашке лопте, прибори за школу и оловке са утиснутим ликовима дизнијевих јунака, као и већа количина сексуалних помагала (лисица и бичева). Вредност овог прекршаја процењена је на око 4 милиона динара.