10. 09. 2009.

Подели:

У протеклој недељи на Хоргошу, Келебији и Батровцима откривени царински прекршаји вредности око 9 милиона динара

 

У протеклој недељи на Хоргошу, Келебији и Батровцима откривени царински прекршаји вредности око 9 милиона динара

Цариници су у протеклих недељу дана открили више царинских прекршаја укупне вредности око 9 милиона динара.

На граничном прелазу Терминал Келебија, 10.09.2009. године, цариници су, вршећи селективну контролу у товарном делу камиона који се пријавио за царињење, открили непријављену већу количину ножева, оштрача ножева, две бусоле и две батеријске лампе вредности око 670 хиљада динара.

*****

Два дана раније, 08.09.2009. године, на граничном прелазу Хоргош, контролом комби возила марке Даимлер Цхрyсер 310 д, цариници су пронашли 200 комада половног ручног алата вредности око 500 хиљада динара.

С обзиром на то да путници нису хтели да изнесу сами сву робу из поменутог комбија, детаљна контрола је извршена у сарадњи са колегом из пограничне полиције и том приликом је откривен непријављени алат који се налазио иза пријавлљене робе, прекривен белом церадом.

Против возача СШ покренут је прекршајни поступак, а роба је привремено задржана до окончања истог.

*****

На граничном прелазу Батровци 04.09.2009. године цариници су у сарадњи са колегама из пограничне полиције открили царински прекршај вредности око 7 милиона динара. Наиме, контролом аутобуса марке Мерцедес 350 аутопревозника из Куле утврђено је да је преко оригиналног броја шасије био прилепљен број наведен у саобраћној књижици возила.

Аутобус је приврмено задржан од стране припадника полицијске станице у Шиду ради утврђивања кривичне одговорности.