24. 04. 2012.

Подели:

Новине у процесу примене царинских поступака

 

Новине у процесу примене царинских поступака

Преузето од новинске агенције Тањуг

Управа царина упознала је данас представнике транспортних и шпедитерских предузећа са новинама у процесу примене царинских поступака и процедура у тој области.

Новине се, између осталог, односе на нови систем банкарских гаранција у транзитном поступку, изјавила је начелник Одељења за царинскоправне послове Управе царина Марина Боровићанин.

 

Ова година биће прелазна у том домену и биће омогућено коришћење банкарских гаранција у оквиру "старе поделе", али у 2013. години неће бити дозвољени транзитни поступци без нових банкарских гаранција, додала је она на скупу у Привредној комори Београда.

Боровићанин је навела да је данашњи скуп једна од редовних активности посвећених сусретима са пословном заједницом који Управи царина помажу у решавању оперативних проблема, а истовремено пословна заједница се едукује ради што правилнијег спровођења царинских поступака.

Председник Управног одбора Пословног удружења шпедитерских предузећа и агената "Транспорт и логистика" Славољуб Јевтић изјавио је да то удружење нема замерки на нова решења истичући да су и удружење и предузећа појединачно консултовани током поступка доношења прописа.